sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Pitaleipää kebabin kaveriksi!

Kebabbia tuli tosiaan tehtyä, niin kuin tuossa aiemmin kirjoitin. Pelkästään salaatin ja ristikkoperunoiden kanssa en kaikkea syönyt, vaan aloin miettimään että onkohan mitenkä haastavaa tehdä itse pitaleipää...

No eikun www.google.fi ja sieltä hakemaan. Parin minuutin etsimisen jälkeen löysin tämän ohjeen Kotikokki.net -sivustolta. Tässä vielä kyseinen ohje yksinkertaisuudessaan:

Aineet:

3dl vettä
20gr hiivaa
3rkl öljyä
2 tl suolaa
1 tl sokeria
6-7dl hiivaleipä- tai vehnäjauhoja

Teko:

Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, öljy, sokeri ja suola.

Alusta joukkoon jauhot. Kohota taikina.

Leivo taikinasta 6 pyöreää mahdollisimman ohutta leipää.

Paista 250°C:ssa 5 min. Leipä kohoaa taskulliseksi kovassa lämmössä.

Täytä mieleisilläsi täytteillä.



Valmis kohotettu taikina.



Kyseisestä taikinasta itse sain tehtyä 8 ohutta lettua, toisin kuin ohjeessa kerrottiin. Eli 2x4 satsit uuniin kun pellille ei mahdu neljää enempää.



Yllättävän nopeasti alkoivan ilmataskut kasvamaan. 


 Osa letuista ei kohonnutkaan ihan tasaiseesti, niin kuin kuvasta näkee. Syynä tähän on se että yritin tehdä näistä mahdollisimman pyöreitä. Eli jos kaulin jostakin kohden letun liian laajaksi, niin otin taikinasta kiinni ja vippasin sen takaisin päin. Eli siihen kohtaa tuli taikinaa kaksin kerroin ja tietenkään se ei sitten kohonnut siitä. No mutta eipä se makuun vaikuttanut mitenkään :)


Valmiit pita-leivät odottamassa täytettä.


Kun olisin tiennyt miten helppoa näidenkin teko on, niin olisin varmaan ennenkin tehnyt. Sillä olihan nämä paljon paremman makuisia kuin kaupasta ostetut valmiit. Piti tehdä heti muutaman päivän sisään näitä lisää :).

Täytteeksi laitoin edellisenä päivänä tehtyä kebabbia, kebabbi kastiketta ja salaattia. Ja eikun ääntä kohti! Suosittelen kokeilamaan vaikka ei kebabbia olisikaan! Tämänhän voi täyttää millä ikinä vain keksii täyttää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti